Little Update
Hello There,
Nou het is gelukt hoor we zijn in Chiang Mai zoals geplant.
Met de trein van bangkok naar Phitsanuluk was prima te doen. We zaten in het laatste wagonetje waar echt helemaal niemand zat (dus mensen ontmoeten nou echt niet!) We moesten ongeveer 5 uur in de trein zitten wat prima was, kregen zelfs warm eten (wat we totaal niet hadden verwacht)
Pitsanuluk is een heel klein dorpje waar niet 1 backpacker of toerist te bekennen is, we werden wel een beetje gek aangekeken

De daaropvolgende dag moesten we al door naar Sukhothai. Daar waren ook niet zo heel veel toeristen maar in ieder geval al iets meer.
Hebben daar wat rondgehangen op de lokale groenten markt, zaten in een heel schattig soort van bungelow, zijn naar de oude stad geweest dat was met de bus ongeveer een uurtje van het nieuwe deel vandaan. In het oude deel was een park waar allemaal tempels en ruines stonden daar zijn we doorheen gefiets was heel mooi.
Vervolgens zijn we doorgereist naar Lampang waar we terecht kwamen in een super chill hotel ofzo.. de meneer van de receptie vond het volgens mij helemaal geweldig dat wij er waren hij heeft ons allemaal dingen aangeraden die we moesten doen zo zijn we gaan eten in tentjes waar je normaal langs loopt. Maar omdat je er normaal langs zou lopen hadden ze dus ook niet een engelse kaart. Dus hoe moet je dan uitleggen wat je wil als je niet weet wat ze hebben. Nou een serveerster wist het wel die heeft onze arm gepakt en ons gewoon de keuken in gesleurt waar we het maar moesten aanwijzen (helemaal leuk)
Zijn voor de rest ook nog naar het olifanten opvoedcentrum geweest waar we een olifanten show hebben gezien en olifanten eten hebben gegeven. Er was alleen 1 probleem! Er was niet een bus die daar stopte..het gene wat je dan moest doen was de bus naar Chiang mai nemen en dan tegen de mevrouw in de bus zeggen dat je er uit wilde bij het olifanten centrum. Dan werd je gewoon midden om de snelweg eruit gezet en dan kon je er verder heen lopen. Maar dan is de vraag hoe kom je terug??? Nou gewoon liften dus.. staan we daar langs de snelweg armen omhoog en mensen zwaaien .. We zijn toen opgepikt door een soort vrachtwagen chauffeur die ons mee terug heeft genomen met ze 4e (die meneer, zijn vrouw, josien en ik) op de bestuurdersstoel!
Toen was het op naar Chiang Mai waar ik nu dus ben.
Gister hebben we een kook cursus gehad de hele dag en hebben we uitleg gekregen op de markt over allemaal thaise groenten en specerijen heel leuk!
5 gangen gemaakt genaamd:
Chicken with Holy Basil
Cocunut chicken soup
spring roll (loempia(ja ja ik kan nu me eigen loempia maken heel lekker))
Groene curry
sticky rice with mango
Allemaal heel lekker zijn weer wat kilo's bij gekomen

Morgen gaan we een trekking doen van 3 dagen met olifanten in een soort van jungle heb er helemaal zin in..
Een hele dikke knuffel voor iedereen uit het noorden van Tailand!
lieve schat wat een geweldig leuk verhaal ik wou dat ik in je broekzak zat, het klinkt erg leuk en ondernemend.
geniet van de olifanten en de jungle, heel gaaf.
xxxxxx mamsie
Lieve Eem,
Echt super gaaf! Wish i was there with you!
Super veel plezier en ik kan niet wachten op nog meer leuke verhaaltjes aangezien ik je niet meer zo kan whatsappen!
albertine gesproken advies ga in thailand naar pharmacie je hebt een sinusitus (ontstoken sinussen) vraag een antibioticumkuur die geven ze daar over de toonbank, neem eens rust 2 dagen als dat lukt benen omhoog relaxen (in hotelletje met wifi hihi)lukt apotheek niet dan kuur van joos gebruiken, (antibioticum kun je diarhee van krijgen dat is normaal)
zorg even goed voor jezelf want als jullie iets in laos krijgen zou je naar thailand moeten laos is minder op gebied van gezondheid, xxxxxxx
Hoi Emilietje,
Wat ontzettend leuk dat we zo op de hoogte blijven van je belevenissen. Wat hebben jullie al veel leuke dingen gedaan. Ik hoop dat je snel weer helemaal beter bent. en...laat het de pret niet drukken. Zie uit naar je volgende reisverhaal. Kus Marianne.